תחרות פורים • שושני תפוחים – רעכי, ירושלים
רעכי No Comments on תחרות פורים • שושני תפוחים – רעכי, ירושליםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מרן הגרמ"ה הירש: "עד ל"ג בעומר תהיה הפסקת אש"
- עוד השבוע: הממשלה תפרסם את תזכיר חוק הגיוס הדרמטי
- "מחויבים לצוואה של בננו; אסור להחמיץ את ההזדמנות"
- השר עמיחי אליהו: "בכירי הצבא לא רוצים לנצח במלחמה"
- "אין עסקה כי ישראל לא מסכימה להפסקת הלחימה"
תגיות
שושני תפוחים, כ-36 מאפים
מצרכים לבצק:
קילו קמח
קובית שמרים טריים של שמרית
2 כפות מלח
כוס סוכר
2 כפיות גדושה גרד של לימון
מים או חלב – 400 מ"ל
2 ביצים
חצי כוס שמן או 100 גרם חמאה רכה
מצרכים למילוי:
10 כוסות מים
10 כפות סוכר
מיץ מלימון
כ- 15 תפוחים
~
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
סוכר חום
קינמון
הכנת הבצק:
מערבבים את הקמח, השמרים המלח הסוכר וגרד הלימון,
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ- 10 דקות,
משמנים את פני הבצק במעט שמן ושומרים במקרר ללילה שלם.
למחרת ממשיכים
הכנת התפוחים:
מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון,
חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות דקות,
עדיף לא לקלף את התפוחים בשביל המראה – לשיקולכם,
טובלים את התפוחים במים הרותחים לשתי דקות, מסננים ומייבשים.
הרכבת המאפה:
מקמחים משטח עבודה ומוציאים מהמקרר חצי מהבצק,
מרדדים אותו לעלה דק ויוצרים רצועות בערך בגודל של 4*35 סנטימטרים
מברישים את הרצועות במעט חמאה מפזרים מעט סוכר וקינמון
מסדרים את התפוחים על גבי הרצועה כשפרוסה אחת מכסה מעט את הקודמת
ראה איור:
מגלגלים בצורה מהודקת את הרצועה יחד עם התפוחים,
ומניחים את המאפה בתבנית מאפינס משומנת.
מוציאים את החלק השני של הבצק וממשיכים באותה צורה.
נותנים למאפים לתפוח כשעה וחצי,
אם החלק המרכזי של המאפה התרומם מעט, לוחצים עליו כדי שיחזור לגובה הרצוי.
מכניסים את המאפים לתנור מחומם מראש על 180 ואופים עד להזהבה.
ביציאה מברישים בסירופ: כוס מים מורתח עם כוס סוכר.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.